Bandırma Kayacık Mahallesi’nde 4 çocuğa yönelik cinsel istismar iddiasıyla yargılanan imam Ö.Ö.L., 24 Nisan’daki 6. duruşmada oy çokluğuyla beraat etti.
Kayacık Mahallesi’nde bulunan Kayacık Camii Kur’an Kursu’nda görev yapan imam Ö.Ö.L.’nin, yaşları 8 ve 9 arasında değişen 4 çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla yargılandığı davanın 6. duruşması 24 Nisan tarihinde Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ö.Ö.L., taraf avukatları ve mağdur aileleri katıldı.
“İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMASIN”
Mağdur avukatları ise çocukların anlatımlarında çelişki bulunmadığını, sanığın süreç boyunca pişmanlık göstermediğini ve yöneltilen iddiaları sürekli reddettiğini belirterek iyi hal indirimi uygulanmaması gerektiğini dile getirdi.
“BERAATIMI YA DA TUTUKSUZ YARGILANMAMI TALEP EDİYORUM”
Sanık Ö.Ö.L. duruşmada yaptığı savunmasında suçlamaları reddederek şu ifadeleri kullandı:
“Hakkımdaki iddialar nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyim. Bu sürecin başından beri kaçma ya da adaletten saklanma gibi bir düşüncem ya da davranışım asla olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu dosyada hakkımda ileri sürülen hususların, kamera kayıtları ve varsa dijital materyallerle somutlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bahsedilen günle ilgili kamera görüntüleri varsa, bunların net ve şeffaf şekilde incelenmesini talep ediyorum. Daha önce de belirtildiği gibi, bazı çocuklar tarafından gösterilen yerler ve zamanlarla ilgili farklı anlatımlar mevcuttur. 9 aydır yapmadığım şeyler için yatıyorum. Çocuklara cinsel gözle baktıysam bu salondan çıkmak nasip olmasın. Bu olaylar hiçbir zaman yaşanmadı, Bu iddialar sonucunda, yalnızca hukuk önünde değil, kamuoyu önünde de ağır bir yükün altına girmem sağlandı. Ben bu şartlarda delillerin yetersizliğinden ve ifadelerin çelişkilerinden dolayı beraatimi ya da tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum.” dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin cezalandırılmasına yönelik yeterli ve kesin delil bulunmadığını ileri sürerek beraat talebinde bulundu. Olayın “basit sarkıntılık” düzeyinde olduğunu ve sanığın mahkemede dürüst bir tavır sergilediğini belirterek iyi hal indirimi talep etti.
OY ÇOĞUNLUĞUYLA SANIĞIN BERAATİNE KARAR VERİLDİ
Karar öncesi kısa bir açıklama yapan mahkeme başkanı, dosyadaki mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu geçirdiği süreci değerlendirerek, kararın 2’ye karşı 1 oyla alındığını ve şahsen sanığın cezalandırılması yönünde oy kullandığını” ifade etti. Ancak çoğunluğun oyuyla sanığın beraatine karar verildi.
AİLELER KARARA GÖZYAŞLARIYLA TEPKİ GÖSTERDİ
Kararın açıklanmasının ardından mağdur aileler ve izleyiciler büyük şok yaşadı. Mahkeme çıkışında ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.