Bandırma 600 Evler Mahallesi’nde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdunda 8 Şubat 2025 gününden bu yana kaloriferlerin yanmadığı ve ısınma problemleri olduğu iddialarına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve beraberinde bir grup parti üyesi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları Başkanı Cemile Çetinkaya ve CHP Bandırma Eski İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç’ın da katılım gösterdiği açıklamaya yurtta kalan 30’a yakın kız öğrenci de eşlik etti.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak yaptığı açıklamada, ” 8 Şubat 2025 Cumartesi gününden beri kaloriferler yanmıyor, sıcak su akmıyor.
Kazanda sorun olduğu iletilmiş ancak hiçbir şekilde tadilat işlemi başlatılmamış. Yurtta kalan kız öğrencilerimize detaylı bilgi verilmediği gibi öğrencilerimiz haklarında tutanak tutulmakla tehdit edilmişler. Kızlarımız çetin kış koşullarında buz gibi odalarda 4 gündür konaklamaya çalışıyorlar.
Yurt müdürü biraz idare edin 3-4 güne düzelecek açıklaması yapmış ve daha sonrasında biz size 2 saat sıcak su açalım duş yapın sonrada kaloriferleri bira açarız şeklinde pazarlık yapmış. Yine yurt müdür çay dağıtalım ısının, 3 ufo var odalarda dönüşümlü gezdirin gibi mantıksız çözümler üretmiştir. Burada yaklaşık 375 adet oda var 3 ufo nasıl dönüşümlü kullanılabilir? Burada 800’e yakın kızımız mağdur ediliyor.
Ayrıca ısınma sorunun dışında yurtta duvarlarda çatlaklar var. Deprem bölgesinde yaşıyoruz ve yurdun denetimi sağlanmıyor mu? Yurtta sorunlar bitmiyor! Yemeklerden kıl-böcek çıkıyor. Yemekler tam olarak pişirilmeden servis ediliyor.” Dedi.
Atak’ın açıklamalarının ardından yurtta kalan bazı öğrenciler de basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, sorunlarını anlattı. Öğrenciler sorunlarını dile getirmemeleri için tehdit edildiklerini iddia ederek yurttan atılma korkusu yaşadıklarını ifade ettiler.