BANTAŞ AKADEMİ 2 HAYATA GEÇİRİLİYOR
Kamu Üniversite ve Sanayi işbirliği ile Bantaş Akademi programının 2. Si hayata geçiriliyor. Bilindiği üzere Bantaş Akademi bünyesindeki ilk proje ile 2022 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte gerek mevcut personeller gerek ise işe yeni başlayan 368 personele Kaizen, Inovasyon Takım Çalışması ve Ürün geliştirme konularında eğitimler verilmişti.
Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bantaş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan “ Geleceğin yönetici ve teknik adaylarını yetiştirmek üzere startı verilen ve bir işe alım programı olan Bantaş Akademi, kısa - orta ve uzun vadede teknik pozisyonlarda ihtiyaç duyacağı performans ve potansiyeli yüksek çalışanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi hedefinde ilerlemektedir
Bantaş Akademi'nin uzun dönem hedefleri arasında ise; orta ve üst kademe yönetici pozisyonları için geleceğin yönetici adaylarını işletmeye kazandırmak ve yetiştirmek, teknik ve idari yeteneği olan çalışanlara aidiyet duygusu kazandırmak ve kilit personel yönetici adaylarının gelişimlerine rehberlik etmek yer almaktadır. Bantaş A.Ş. olarak; Nitelikli Personel yetiştirme hedeflerimizden sapmadan, mesleki eğitimleri kişisel gelişim becerileri ile tamamlayarak farkındalık sahibi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu bağlam da, tüm iş arayan ve meslek sahibi olmak isteyen bireyleri İŞKUR internet sitesinde yer alan iş ilanlarımıza ve Fabrika adresimize gelerek iş başvurularını yapmaya bekliyoruz.” Dedi.
Onyedi Eylül Üniversitesi adına projeyi yürüten Prof. Dr. Metehan Yılgör “ 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Bantaş Akademi programında bu sene 2. Projemize başlıyoruz. 400 personele vereceğimiz eğitimlerde Üniversite sanayi işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Diğer şirketleri de her konuda üniversite ile işbirliğine davet ediyoruz.
Sanayide ara eleman sıkıntısının artarak devam ettiğini belirten BANÜ Teknoloji Transfer Ofisi AŞ Genel Müdürü Cem Aldağ “ Nitelikli ara eleman sıkıntısını aşma adına BANÜ olarak sanayi şirketleri ile işbirliği içindeyiz. Katma değeri yüksek ürünleri üretmek için köprü olmak amacındayız. “
Son olarak kısa açıklamalarda bulunan Öğretim Üyesi Dr. Cemil Közkurt da projenin nitelikli ara eleman yetiştirme açısından öneminde bahsederek, Bandırma’daki tüm şirketlerin Üniversite ile işbirliği yapması için davet etti.