AYDINLATMA YETERSİZ, OTLAR DİZBOYU
Yoğun bir çalışma sonunda 1975 yılında tamamlanarak hizmete açılan “Son Kurşun Anıtı”nın bulunduğu alandaki Ayyıldız’ın hemen altında yer alan 17 EYLÜL” yazısı bakımsızlıktan okunmuyor. Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı geçen hafta 17 Eylül’den 2 gün sonra çekilen fotoğrafta görülen 17 Eylül yazısı alanda bulunan bitki örtüsüyle yer yer örtülmesi nedeniyle yazının çoğu harfleri okunmuyor. Net bir şekilde görülmeyen yazının anlamının kalmadığına dikkat çeken vatandaşlar bölgenin acele temizlenmesini istiyor. Diğer yandan çatılmış silahlar şeklindeki Son Kurşun Abidesi’nin de aydınlatmanın çok yetersiz olması nedeniyle gece görülmediğine dikkat çeken vatandaşlar abidenin aydınlatılmasının yeterli bir şekilde yapılmasını istiyor.
Öte yandan bazı dikkatli vatandaşlar Son Kurşun abidesini simgeleyen çatılmış tüfekler abidesi yakınlarına yapılan 2 rüzgârgülünün görüntüyü bozduğunu belirterek abide yakınlarında bulunan 2 rüzgârgülünün yerinin değiştirilmesini istiyorlar. Rüzgar güllerinin konulacağı alan tespit edilirken izin veren hangi merci ise, ŞEHİTLER ABİDESİ SON KURŞUN ANITI’NI GÖRMEMİŞ Mİ?
HABERİN İÇİNDEN: 2021 yılında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimiyle akademik kariyerine devam eden Sema Odacıl’ın büyük emek vererek hazırladığı kitapta belirtilen aziz şehitlerimiz için Ayyıldız Tepe’de bir anıt yapılması için kurulan derneğin asıl amacının (D) maddesi şöyle yazılmış. “ Ayyıldız Tepe’ye giden yolları açmak ve sahanın bakımı ve korunmasını temin etmek”
Yani aslında böyle bir madde olmasa bile göz var nizan var. Kentin büyük bir bölümünden görülen anıt ve ayyıldızın bulunduğu alan acele temizlenmeli.
Erdem ÖZCAN