Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Atan: Fakülte ile kenti bütünleştiriyoruz

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde 2021 yılında kurulan ve 2023’de öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlayan Onyedi Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan Şehir Gazetesine İlahiyat Fakültesini anlattı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde 2021 yılında kurulan ve 2023’de

 Dekan Prof. Dr. Atan İlahiyat Fakültesini Anlattı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde 2021 yılında kurulan ve 2023’de öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlayan Onyedi Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan Şehir Gazetesine İlahiyat Fakültesini anlattı.

Atan: Fakültemizde toplam 100 öğrenci var

Halen 2 hazırlık, 1 de birinci sınıf olmak üzere üç şube ile eğitime devam ettiklerini belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan “3 sınıfımızda toplam 80 öğrencimiz eğitim almaya devam ediyorlar. 15 Akademik personelimizin yanı sıra 2 de idari personelimiz fakültemizde görev yapıyor. Hazırlık sınıflarımızda Arap Dili grameri, okuma, yazma ve konuşma dersleri veriliyor. Fakültemizde öğrencilerimiz, Temel İslam Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, Felsefe ve Din Bilimleri olmak üzere 3 bölümde eğitim alıyorlar.  Temel İslam Bilimleri Bölümümüzde 2 yıldır Yüksek Lisans eğitimi verilmektedir. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümümüz ise gelecek dönem Yüksek Lisans eğitimi vermeye başlayacak” dedi.

Atan: Öğrencilerimizin Fakültemizde okumaktan dolayı duydukları memnuniyet her geçen gün artıyor

İlahiyat Fakültesinde eğitim alan öğrencilerin büyük bir bölümünün çevre kentlerden geldiğini belirten Dekan Prof.  Dr. Atan “Fakültemizde okuyan öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 80’ini çevre şehirlerden gelen öğrenciler oluşturuyor. Bu da öğrencilerimizin daha çabuk Bandırma’ya ve Fakülteye alışmalarını sağlıyor. İlahiyat Fakültemiz çok yeni bir fakülte olduğu için fiziksel eksikleri mevcut. Bu eksiğimizi öğrencilerimiz ile çok daha sıcak ilişkiler kurarak kapatıyoruz. Öğrencilerimize fakülte derslerinin dışında öğretim görevlilerimiz özel dersler de veriyorlar. Kuruluş sürecindeki Fakültemizde eksik kadrolarımız tamamlanırken, akademik kadrolarımız da her geçen gün gelişiyor” dedi.

Atan: Fakülte ile Kenti bütünleştiriyoruz

Okulu tanıtmaya devam eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan “Fakültemiz öğretim üyeleri Bandırma’daki etkinliklere de aktif olarak katılıyorlar. Böylece Fakülte ve kenti bütünleştirmiş oluyoruz. Müftülüğümüzün Gençlik Merkezinin yanı sıra camilerimizde de ders ve seminerler veriyorlar.  Gençlik Merkezinde bir öğretim üyemiz haftada bir Mevlânâ’nın Mesnevi’sini Farsça aslından okuyup izah ediyor. Başka bir hocamız Peygamber Efendimiz’in fiziki ve ahlâki özelliklerini anlatan Şemâil dersleri yapıyor. Ayrıca Hz. Peygamber’in hayatını konu edinen Siyer derslerini bir başka hocamız veriyor. Yine bir öğretim üyemiz İlmihal derslerine başladı. İlaveten üç Ramazandır iki öğretim üyemiz, kentimizin Şehitlik Camii’nde hatimle teravih namazı kıldırıyorlar. Kadirşinas halkımızın bu programlara yönelik rağbetinin en üst seviyede olması bizleri ayrıca memnun ediyor” dedi.

Atan: Öğrencilerimizin kendi alanlarında çalışıp hizmet etmeleri en büyük hedefimiz

“Öğrencilerimiz Fakültemizden mezun olduktan sonra din görevlisi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışabilecekler. Bunun yanı sıra Yüksek Lisans ve Doktora yapmak suretiyle kendilerini geliştirip ülkemizin İlahiyat veya İslami İlimler Fakültelerinin akademik kadrolarında yer alabilecekler. Bunun için de Fakültemizin gerek idari gerek akademik kadroları seferber olmuş durumda” diyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Atan sözlerini şöyle bitiriyor: “Her şey çocuklarını bize emanet eden çok değerli velilerimizin bu emanetleri sevgili öğrencilerimizi, alanlarına hâkim, asrın gerektirdiği şekilde, ihtiyaçlara cevap verecek seviye ve kalitede en güzel şekilde yetiştirmek için.” Dedi.